Yazar Hakkında
Sinem Özen Canbolat Anne-baba eğitimleri ile 2004 yılında AÇEV’in (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) “Anne Destek Programı” ile tanışmıştır. Ardından Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne özel öğrenci olarak girmiş ve 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi Gelişim Psikolojisi Yüksek Lisans programından mezun olmuştur. Tez çalışmasını “ebeveyn-çocuk arasındaki bağlanma çeşitleri” ile “yetişkinlikte hatırlanan çocukluk anıları” arasındaki ilişkiyi araştırdığı “Çocukluk Amnezisi ve Bağlanma Stilleri” konusunda yapmıştır.
Akademik eğitiminin yanı sıra, konusunda uzman psikologlardan bebek ve çocukların gelişimlerini izlemek ve gelişimsel farklılığı olan çocukların problemlerini tespit ederek sorunlarını gidermek üzerine çeşitli eğitimler almıştır.
Bunlardan bazıları: Çocuk ve Ergende Psikanalitik Anlayışlar (Birliktelik İçinde Duygu ve Zihin Gelişimi), Klinik Çalışmada Çocuk ve Ergen, Gelişimsel Farklılıklar, Çocuk Çizimlerinin Projektif Değerlendirmesi, Gelişimsel Dil ve Konuşma Bozuklukları ile bebek ve çocukların gelişiminin takibinde araç olarak kullanılan birçok gelişim testinin eğitimidir. Çocukların gelişimini izlediği, anne babalara ve çalışanlara çocukla iletişim ve çocuk yetiştirme konularında rehberlik yaptığı bir anaokulunda ve gelişim problemi yaşayan çocuklar ve ailelerine danışmanlık yaptığı bir aile danışma merkezinde uzman gelişim psikoloğu olarak çalışmıştır.
İlk bebeğinin doğumunun ardından bebeklerin gelişimi ve bebekle oyun konularında çalışmalara başlayan Canbolat, ikinci bebeğinin doğumu ile elinizdeki kitabı tamamlamış ve aynı adla anne babalara yönelik eğitimler hazırlamıştır.
Bu eğitimlerde, bebek yetiştirme yöntemleri ile ilgili olarak anne babaları aydınlatırken, bebekleriyle “neden”, “ne zaman”, “nasıl”, “nerede” ve “ne” oynayacakları hakkında da onları bilgilendirmekte, aynı zamanda bu oyunları aile ve bebekler ile buluşmalar esnasında oynayarak bebeklerin gelişimlerinin takibini sağlamaktadır.
Sinem Özen Canbolat, hazırladığı eğitimlerle, bebek bekleyen ya da yeni doğan bebeği olan anne babaların, bebeklerini izleyerek uyku ve beslenme düzenleri dâhil onların 24 saatlerine rehberlik edebilmek ve erken dönem eğitimini eksiksiz tamamlamak için gerekli donanıma sahip olmalarını hedeflemektedir.
Eğitimcinin aynı zamanda “Bebeğimle Dans Ediyorum” adı altında, ailelerinin bebekleri ile dans ettiği atölyeleri de mevcuttur.